knäckkakor

Blev att man bakade lite knäckkakor kakor idag, kan meddela att det är grymt gott! Dom är låångt ifrån nyttiga,
men en sak är säker, det passar perfekt till kaffet! Går snabbt att göra och behövs inte speciellt mycket ingredienser vilket är toppen:)
 
 
 
 
 
 
 
Recept till knäckkakor:                                        
 
100g rumstempererat margarin
1dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
 
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
 
2. Rör margarin och socker poröst i en skål med en träsked. (Mitt tips är att använda elvispen efter du rört om, de blandas bättre då).
 
3. Blanda ner vaniljsocker,sirap och bakpulver.
 
4. Tillsätt til sist mjölet (spara lite till utbakningen)
 
5. Blanda med träsked till en grynig massa, arbeta ihop till en deg på mjölat bakborg. (använd gärna elvispen)
 
6. Dela degen i två delar.
 
7. Rulla ut dem till tumtjocka längder och lägg på en plåt. (tips från mig är att rulla ut dom direkt på plåten istället, så slipper du riskera att dela dom när du lyfter dom sen. Och tänk på att dom bör ha 20 cm mellanrum)
 
8. Platta till dom med ett finger. (Själv brukar jag använda en kniv eller något annat platt material, då blir dom inte så buckliga) 
 
9. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. (Innan du sätter in dom i ugnen, släng gärna på lite strösocker så blir dom extra goda;D )
 
10. Skär de gulbruna längdera i jämna bitar. (Obs, skär dom direkt när dom är tagna ur ugnen, då dom stelnar väldigt snabbt)
 
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
// Emelie
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0